100% Westvlaamse streekproducten
We zijn niet alleen hoeveproducent met ook streekhoekje met tal van streekproducten. Hier alvast een voorsmaakje van wat we in huis hebben, of kunnen hebben. We proberen up to date te zijn, maar we zitten in een wereld van veranderingen… dus voor de zekerheid even polsen op voorhand of we dat product hebben dat je zou wensen…
Aperitieven
Likeurstokerij Vyncke - Daels Roeselare
Elixir de Roulers
ELIXIR de ROULERS is een likeur op basis van verschillende planten en kruiden, aangewend in een geheim, familiaal recept, eigendom van de familie Vyncke-Daels. ELIXIR de ROULERS wordt bereid in de Likeurstokerij St-Michel van Vyncke-Daels, opgericht in 1871 door René Vyncke-Daels. Dit likeur werd al snel bekend omwille van zijn goede digestieve en weldoende eigenschappen. Aanvankelijk werd het kruidenmengsel als medicijn gebruikt. Maar men ondervond al vlug dat de smaak werd afgerond en het drinken werd vergemakkelijkt door toevoeging van alcohol, gedistilleerd water en suiker. Aldus ontstond de eerste ELIXIR de ROULERS, een heerlijk likeur van 37%vol. Genieten van ELIXIR de ROULERS kan puur, “on the rocks” (met ijs) of met koffie. Men kan hem ook verwerken in allerlei cocktails. Een ½ + ½ met Cognac geeft bijvoorbeeld een wonderlijk drankje.
Drinkflor Sint-Joris
Flor herbal G.I.N.
G.I.N. staat voor: Genuine Infusion of Natural herbs and spices. Een uitzonderlijk aperitief, bereid op ambachtelijke wijze. De complexe harmonie van niet minder dan 10 geselecteerde kruiden en specerijen wordt meerdere malen geïnfuseerd waardoor een evenwichtige smaak bekomen wordt, dit maakt Flor HERBAL G.I.N. uniek. Flor HERBAL G.I.N. drink je best met je favoriete premium tonic en voldoende ijs, de heerlijke combinatie versmelt tot een fruitig en verfrissend apperitief. Onze G.I.N. onderscheidt zich van andere klassieke gin’s door een alcoholpercentage van 18%, een hartig en verfrissend verfrissend aperitief.
Flor original
Flor original is een ambachtelijk aperitief gemaakt uit nauwkeurig geselecteerde citrusvruchten en kruiden. Na persing wordt de Flor ORIGINAL gerijpt op vaten waar het zijn unieke smaak ontwikkelt. Na het bottelen gaat de rijping verder op de fles. Flor ORIGINAL is een bitterzoet aperitief die met een alcoholpercentage van 13.5% zowel puur, gemengd met witte wijn, cava als in cocktails kan gemixt worden. Flor ORIGINAL schenk je steeds ijskoud, als aperitief of als digestief.
BIEREN
Brouwerij Maenhout Pittem
Koeketiene
Een blond bier, 8,5 % alc.vol.van hoge gisting, met hergisting op de fles. Licht troebel bier met stevige witte schuimkraag. Het heeft een zoet, fruitig aroma, een lichtzurige smaak van citrus en abrikoos. Licht bittere afdronk.
Brouwerij 't Gaverhopke Waregem
Lekkerbiertje Appelpleziertje
Als twee enthousiaste streekproducenten vol ideeën elkaar ontmoeten, moet daar een nieuw streekproduct uit ontstaan. En zo geschiedde met het Lekkerbiertje Appelpleziertje: een troebel blond biertje. Fruit Lambrecht-Baart van Waregem kweekt de appels en zorgt voor het zuiver appelsap dat in brouwerij 't Gaverhopke wordt samengebracht met blond bier. Een sprankelende samenwerking rond de Leie. 33 cl, Alc. 7% vol.
SAPPEN
Tuinsappen Lombarts Calville Voormezele
Appelsap van zoete eetappels gemengd met ander sap .
WIJNEN
Wijndomein Entre-Deux-Monts Westouter
KOFFIE
Grootmoeders Koffie gullegem
Ambachtelijke gebrande milde koffie..,
Verschillende smaken en verpakkingen
Koffie Kàn Wenduine
Maragogype , maar ook andere smaken op aanvraag
Exclusieve Arabicavariëteiten uit de hooglanden en de selecte Maragogypekoffie maken de Aroma Maragogype-mélange niet alleen oogstrelend mooi, maar verenigen zich tot een ongehoord kruimige en royale koffie. Aroma: Bijzonder aangenaam en vol bouquet met achterliggende toetsen van citrus en perzik, gedragen door een zachte, fluwelig sensuele fond. Smaak: De meest vurige toets in de aanzet is een zowel zoet als fris akkoord, met een lichte hint van limoen. Het hart is opgebouwd rond een volle biscuitsmaak, vergezeld van edele zuren, wat bij elkaar de mélange een discrete molligheid geeft, maar tegelijk zacht en soepel houdt. De einddronk houdt lang aan, met een aangename noot van karamel.
ZUIVEL
Baliehof Zuivelboerderij Zerkegem
Boerenkaas Baliehof
Kaas van het type Gouda 48+ gemaakt met verse hoevemelk van onze eigen koeien.
L'Héritage Poperinge Poperinge
Crème-Glas van l’Heritage, een compleet dessert met een leuke twist. Chocolade-ijs, een laagje krokante méringue, écht vanilleroomijs met verse hoevemelk, afgewerkt met méringue italienne en chocoladesaus. Deze ijsbokaaltjes zijn gevuld met pure goesting! Verschillende smaken…
't Melkerijtje Beitem
Lekkere magere yoghurt gemaakt met verse hoevemelk van onze eigen koeien. Verschillende smaken zijn beschikbaar. natuur, aardbei, kersen, ananas, bosbessen, vanille, appel/kiwi, abrikoos, framboos, passie-framboos.
't Groendal Rumbeke
Halfhard hoevekaasje 50+, volle, zachte en milde smaak en een lichtgele, zachte en romige textuur met geringe oogvorming.
’t Dischhof Keiem
Bij Keiemse Kazen maken ze veel lekkere soorten kazen. Zachte kaas is hun specialiteit. Rauwe melk is hun basisproduct.
Met één kaasje pakken we graag uit: het Keiems Bloempje. Het is een zachte schimmelkaas met een bebloemde korst. Sterrenchefs Sergio Herman, Kobe Desramault en Peter Goossens vielen alvast
voor de subtiele smaak.
Vis en Vlees
LC Company Zeebrugge
Artisanale garnaalkroket met panko paneermeel 40% garnalen op het deeg! Ook hun kaas- , vol-au-vent- en gandaham met geitenkaaskroketjes kan je bij ons vinden. Deze kunnen per stuk of per volle doos van 20 stuks aangekocht worden bij ons.
VLEESBEREIDINGEN
Foie Gras D'Handsaeme Handzame
Bloc van ganzenlever, rillette van ganzelever
Bierpaté's De Veurn'Ambachtse Alveringem
Paté waarin bier verwerkt wordt onder andere Hommelbierpaté - Brugse Zotpaté - Oerbierpaté - Papegaeipaté - Boetelingpaté - Gaverhopkepaté - Nunnebierpaté - Queue de Charruepaté - Tripel Karmelietpaté – Kriekbierpaté, Maar ook het gewone potje paté , flanderspaté, eendemousse met porto, reebokpaté,… zijn enkele van hun toppers.
CHOCOLADE EN KOEKJES
Zokola Krombeke
Barbelien
Kogeltruffel met 2 verschillende vullingen: een compote van rabarber en een ganache van rabarber. Dit product kwam tot stand door samenwerking tussen Het Warandehof in Gyverinkhove, een rabarberkwekerij en Zokola.
Naast dit streekproducten bieden we ook andere lekkere chocoladeproducten van zokola aan.
Amandelbrood Jules Destrooper
Dit verfijnde koekje, dat fijnproevers over de hele wereld behaagt, is vandaag het meest succesvolle exportproduct van Biscuiterie Jules Destrooper. Het wordt nog steeds gemaakt volgens een geheim recept met de beste amandelen uit Valencia.
Afhankelijk van aanbod zorgen we ervoor dat we steeds een assortiment van hun koekjes in huis hebben.
Confiserie Crevin Meulebeke
Artisanaal spek
Het spek wordt nog volledig artisanaal gemaakt volgens een traditioneel recept. Het wordt nog uitgegoten op tabletten en met de hand versneden.
Oud huis deman Brugge
Artisanale koekjes : cigaretjes, brugse beschuit, boterspeculoos.. één voor één handwerk.. superlekker
Sowepo vzw Poperinge
Houblonesse Spletters en Karamelwafeltjes
Spletters zijn een op-en-top Poperingse specialiteit. Zachte wafeltjes gevuld met een heerlijke crème op basis van Marc de Houblonesse. Een smaakvolle trip naar grootmoeders tijd. Ideaal voor bij de koffie.
Dit heerlijk ouderwetse, zachte wafeltje bevat kleine stukjes Houblonesse karamellen voor een ongekende smaakbeleving. Gemaakt op grootmoeders wijze en volgens het recept van één van hun medewerkers
DV Foods Meulebeke
Meulebeekse vanillewafels
Ambachtelijke vanillewafels, vervaardigd op een wijze zoals grootmoeder die in een keuken maakte.
!
Brood- en banketbakkerij Vandecasteele Poperinge
Honing en roggebloem, de onweerstaanbare basis voor de Poperingsche Kruydekoecke van de familie Vandecasteele. De kruidenkoek kent zijn oorsprong bij Peperkoek de Bie. Daar maakten ze een ambachtelijke en een industriële peperkoek. Toen het bedrijf failliet ging, nam grootvader Jaques Vandecasteele het ambachtelijke recept over. De eigenaar van de Bie leerde het hem persoonlijk aan. Nu, vijftig jaar later, houdt kleinzoon Simon in bakkerij Vandecasteele de kruidenkoek in ere. Spot je trouwens meester Ghybe op de verpakking? De spotfiguur uit de 14de eeuw zit achterstevoren op een ezel met voor zich een zware kei. De kei staat symbool voor de koppige Poperingenaars, vandaar hun bijnaam 'keikoppen'.
Biscuiterie Grillet Oostnieuwkerke
Klaaskoeken - Kerstkoeken - Valentijnskoeken - Paaskoeken - Suikerkoeken. Deze koeken met suikerversiering worden gemaakt voor het overeenstemmende seizoen.
ZOET BROODBELEG EN ANDERE STREEKPRODUCTEN